Téglárium: Galéria

Ha tudja, hogy a bontott tégla tetszik, de nem tudja, pontosan mit is szeretne belőle, kevés az ötlete, akkor itt nézelődjön ihletért!

Beépítési ötletek építkezőknek és álmodozóknak – fotókkal

Beépítési ötletek bemelegítésnek…

Lakrész bontott tégla felhasználásával

Még több  lakrész kép a témában a Pinteresten, napról – napra…

Konyha bontott tégla kiegészítőkkel

Még több konyha fotó a Pinteresten

Bontott tégla a fürdőben

Még több fürdőszobai téglás burkolat

Bontott tégla borospince

Még több borospince ötlet

Bontott tégla kandalló és kályha

Még több kép kandallókról és kályhákról a Pinteresten

Bontott tégla homlokzat

Még több homlokzati fotó


Be Sociable, Share!

10 hozzászólás “Galéria” bejegyzésre

 • Zomok Magdi:

  Tisztelt Téglárium!

  Kisméretű téglából járdát szeretnék építeni. A felfagyás miatt mit javasolnak, elég ha soder, homok az alapzat vagy kezelni is kellene a téglákat?

  Köszönettel: Zomok Magdi

  [Reply]

  Téglárium Reply:

  Kedves Magdi!
  Köszönjük, hogy megkeresett bennünket!
  A kisméretű téglát nagyon helyesen homok vagy kavicságyba érdemes lerakni.
  Az impregnálásnak akkor van értelme, ha az összes oldalát körben bekenik impregnálóval. Akkor lenne elég csak a tetejét kenni, ha a többi oldalról és a fugákon keresztül nem juthatna be a nedvesség.
  Ez nem olcsó mulatság, ezért inkább akkor javasoljuk, ha nem nagy felületről van szó, vagy nem számít, mennyibe kerül…
  Nagy felület esetén inkább az jelent megoldást, ha az impregnálás helyett tavasszal, a fagyok elmúltával kicserélik azt a néhány darabot, amiben kárt tett az időjárás. Valószínűleg még így is olcsóbban fognak kijönni.
  Amikor a téglát kiválasztják, akkor inkább a sárgásabb színűt válasszák, mert a tévhittel ellentétben az a bontott tégla bírja jobban a hőingadozást, amelyik nem olyan kemény.
  Ha hozzánk jön vásárolni, szóljon, hogy járdához viszi, és olyan kisméretű téglát adunk, amelyik jobban bírja a fagyokat!
  Üdvözlettel: Téglárium

  [Reply]

 • G.Ilona:

  Tisztelt Téglárium,

  Jelenleg van egy kis tornácos házunk Pest megyében. A tornác bontott padlástéglával van burkolva (fedett), teraszt szeretnénk építeni a ház másik oldalára és továbbra is padlástéglával szeretnénk burkolni, hogy együtt fusson a kettő. De közben felmerült bennünk a kérdés, hogy a terasz egyelőre nem lesz lefedve, tehát esni fog rá az eső, hó. Ez mennyire árt a padlástéglának és nem fog-e csúszni a téli időszakokban? Mi a javaslatuk, véleményük? Külső használatra mennyire javasolt ez a tégla fajta?
  Előre is köszönöm a válaszukat,Ilona

  [Reply]

  Téglárium Reply:

  Kedves Ilona!

  Nyugodtan rakhatják a teraszra a padlástéglát. Néhány alapvető szabályt be kell tartani a lerakásnál.
  Egyik megoldás, hogy egy beton aljzatra ragasztják a padlástéglát. Fagyálló, kültéri flexibilis csemperagasztót kell hozzá venni. Ez fontos!
  A padlástégla minőségében a nagyméretű téglához hasonlítható. Burkolatnak kedvezőbb ott, ahol számít a rétegek vastagsága, mivel 3-4,5 cm-es vastagságban létezik. (200-250 ft/db), a mérete változó:
  17×27×4 cm-es vörös színű,
  20×28×4-4,5 cm-es, vegyes színű, Ez a méret pl.18 db /m2 fuga nélkül, és 14 db/m2 az ajánlott 3 cm-es fugával.
  20×28×4-4,5 cm-es, vörös színű,
  17×25×3 cm. A színe halvány vörös- vörös, sárga nem nagyon van benne)

  A beton aljzatra történő ragasztás hátránya, hogy az esetlegesen cserélni kívánt darabokat sokkal nehezebb felszedni. A felületét ebben az esetben- akármelyik téglából készül- mindenképpen ajánlott impregnálni a Murexin vagy a Mapei anyagaival. Itt nem érdemes spórolni, ezek a legmegbízhatóbbak.
  A felületet célszerű 1-2 %-os lejtésben kialakítani, (1-2 cm/méter).

  Másik megoldás a kavicságyba való lerakás. A kivitelezése ugyanúgy történik, mint a térburkolatoké, viszont az eredmény sokkal egyedibb és izgalmasabb.

  Személyes tapasztalatunk, hogy a kertünkben a sóderágyba fektetett nagyméretű téglából készült járda és a kocsibeálló 10 éve bírja, nem süllyedt meg egyáltalán, és elég évente 1× tavasszal a kb. 50 m2-es felületben 5-6 téglát cserélni, attól függ, milyen volt a tél, 1 óra alatt meg lehet oldani. A lépcsőn ragasztva volt beton aljzatra, nem volt impregnálva,és csak idén jött fel az első darab, igaz, a gyerekek is besegítettek…
  A Facebookon éppen most raktam fel egy képet a járdánkról.
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=451042961602759&set=a.451042424936146.100677.212396198800771&type=1&theater

  Az Ön igényei, elképzelései szerint érdemes választania, melyik kialakítás mellett dönt.

  Köszönjük, hogy megkeresett bennünket, és szeretettel várjuk a Bp. XIV. Tatai u. 1.sz.alatti telephelyünkön. Itt meg tudja nézni mindegyik téglát, kézbe fogva biztosan jobban el tudja képzelni az eredményt. A minőséget is szeretjük megmutatni, így a saját szemével győzödhet meg róla, mit vásárol, és nem érhetik utólag kellemetlen meglepetések.

  Korábban is írtunk már a témában, érdemes ott is olvasgatni, mindent nem tudtam most egyszerre leírni:
  https://www.teglarium.com/2011/06/padlastegla-a-teraszra/#more-2564
  https://www.teglarium.com/2010/09/gyakori-kerdesek/#more-1005

  Üdvözlettel: Vámos Tamás

  [Reply]

 • Norbi:

  Kedves Tamás,

  bontott téglából szeretnénk kerítést építeni. Milyen építési fázisok vannak (a bontott tégla sok helyen malteros, meszes, sóvirágos, valamint a rakásnál elkerülhetetlenül koszolódik, ezt hogyan lehet eltüntetni)?.Teraszhoz építenénk, esztétikusnak kellene lennie,sok ilyet láttam a galériában.

  Üdvözlettel,

  Szőke Norbert

  [Reply]

  Téglárium Reply:

  Kedves Norbert!
  A kérdés jó, megpróbálok segíteni.
  Az eredeti malter könnyen letisztítható a tégláról, mert régen nem használtak cementet, csak meszet meg homokot.
  A felhasználás során rákenődő maltert ameddig friss, rakás közben könnyű eltávolítani, de ha megköt, akkor már sokkal nehezebb megszabadulni tőle. Ezért érdemes odafigyelni erre folyamatosan, mikor rakják!
  Az egyéb szennyeződéseket a tégla felületéről ízlés dolga, mennyire szedik le, van, akinek tetszik, ha rajta marad.
  Ha szeretnék leszedni, akkor első fázisban kézi vagy gépi drótkefével lehet fizikailag leszedni a malter foltokat. Arra érdemes odafigyelni, ha nagyon puha a tégla, ne marjon nagyon bele a drótkefe.
  Ha ez kevés, jöhet a vegyi tisztítás, azaz a sósavval való átkenés, ettől a tégla színe jobban előjön, élénkebb, erősebb lesz.
  A blogban írtunk már erről bővebben:
  https://www.teglarium.com/2012/03/tanulsagok-egy-borospince-epitese-kapcsan/
  A kerítés alapozásánál érdemes odafigyelni a szigetelésre, ne kapjon alulról nedvességet, mert akkor nem fog salétromosodni.
  Remélem, tudtam válaszolni a kérdésére, szívesen segítek még, ha szükséges!
  Üdv: Tamás

  [Reply]

 • Kinga:

  Kedves Téglárium!

  Köszönettel kezdem, ugyanis rengeteg hasznos információt találtam az oldalon!
  Tornácos vályogházunk van, a tornácot újítanánk fel. Az oszlopai betonalapra kerülnek, viszont a terasz felületét nem szeretnénk betonozni, egész bontott téglával burkolnánk. A kérdésem az lenne, hogy homok, sóder, vagy kavics ágy a legjobb hozzá? Esetleg vegyesen? Melyiket milyen vastagon kell teríteni a tégla alá?
  Hamár az oszlopokhoz betonznunk kell, érdemes az egész terasz köré beton keretet tenni, az eső, vagy a téglák szétcsúszása miatt? Persze a keretre ragasztanánk téglát, hogy ne a beton látszódjon…

  Üdvözlettel, Kinga

  [Reply]

  Teglarium Reply:

  Kedves Kinga!

  Köszönjük a kedves szavakat! 🙂
  Jó ötlet a tégla, alapvetően rakhatjátok kavics vagy sóder ágyba is, az a lényeg, hogy a nedvességet alulról ne tudja felszívni. Kb. 10 cm elég.
  Jól látjátok, hogy kell egy keret, ami megfogja az egészet. A beton keret is jó tégla szeletekkel burkolva, de még egyszerűbb, ha a szélső sort állítva rakjátok, így dupla mélységben megtartja a széleket.
  A fugázást kétszer rostálttal, vagy Viacolor besöprő homokkal szokták csinálni.
  Érdemes a felületet impregnálni.
  https://www.teglarium.com/bontott-tegla-megoldasok/impregnalo-es-feluletkezelo-anyag/
  Sok sikert! ~Kati

  [Reply]

 • Sebestyén Máris:

  Kedves Téglárium!
  Bontott téglás 120x60x40 cm konyha bútort szeretnék csinálni! A kérdésem az lenne, hogy csemperagasztót vagy zsákos vakoló anyagot ajánlanak hozzá? Ebben a méretben kb hány db normál méretű téglára lesz szükségem?
  Előre is köszönöm a válaszukat!
  Üdv:S.Mária

  [Reply]

  Teglarium Reply:

  Kedves Mária!
  Megfelel a zsákos vakoló is, nálunk is kapható a tégla mellé.
  A db számhoz kicsit kevés ez az információ. A tégla mennyiségét úgy tudja kiszámolni, hogy először is ki kellene találni, milyen elrendezést szeretne.
  Általában 30 és 60 cm-es modulban lehet kapni a szekrényajtókat, fiókokat, vagy nézze meg pl. az Ikeában mekkora egy fiók vagy egy ajtó szélessége, és számolja rá a keret vastagságát is, amihez majd az ajtót kell rögzíteni.
  Nagyon-nagyon fontos előre kitalálni mindennek a helyét, rengeteg későbbi bosszankodást el lehet kerülni vele!!!!
  A terveknek megfelelő távolságokra kell aztán tenni a falakat, egyébként egyedi méretű ajtókat kellene majd csináltatni. Az egyedi mindig drágább, mint a tömegcikk.
  Nyilván a két szélén kell mindenképpen falazni, és a sarkokban is.
  A szekrények mélysége 60 cm szokott lenni, a pult magassága a használó testmagasságától is függ, 70-85 cm körül.
  Így már van egy egy kb. méretünk. egy “láb” mérete 60*75 cm, azaz 0,45 m2. Így 10 sor tégla magasságú+ a pult vastagsága. Legyen 0,5 m2. A fal vastagsága 12 cm lesz. Az anyagigény a 25*12*6 cm-es (ún. kisméretű téglából) 47 db/m2. Azaz egy lábhoz kb. 24 db egész tégla kell.
  Kell majd vágni a téglákat ahhoz, hogy “kötésben” legyenek, minden 2. sort fél téglával kell kezdeni.
  Az egész tégla ebben a méretben 75 Ft/db+áfa. Kapható viszont feles, és 3/4-es is belőle, ami csak 20 Ft/db+áfa. Ebből viheti nyugodtan a mennyiség 1/3 részét. Sőt, van ún. egyoldalas téglánk is, ide megfelel az is, mert a szekrény belseje lévő oldal nem látszik. Ennek 60 Ft/db+áfa az ára.
  Szívesen segítek, ha felhív, de a legjobb, ha a szakemberrel együtt számolják ki, aki majd megcsinálja.
  Üdvözlettel: Vámos Katalin
  +36204831553

  [Reply]

Itt lehet hozzászólni !

*

Bemutatkozás
Nyitva maradhatunk!

A március 8-tól bevezetett intézkedések miatt nem kell bezárnunk, a kiszolgálás továbbra is működik!
Hétköznapokon 8-17 óra között várjuk kedves Vásárlóinkat!

Elérhetőségek:

Az új COVID intézkedések nem érintenek bennünket, továbbra is nyitva tartunk! (2021.03.08.)

Rendelések, árukészlet, határidők:
A kollégákat rengetegen hívják, ha nem veszik fel azonnal a telefont, türelmüket kérjük, mindenkit igyekszünk visszahívni! Sürgős esetben SMS-ben kérjen visszahívást! Megértésüket köszönjük!
Muhari Benjamin tulajdonos, ügyvezető
06 70 370 70 22,

Vámos Eszter  társtulajdonos
06 70 946 45 71

Balázs Dávid telepvezető
06 20 284 29 40

Pecsétes és faragott téglák:
Vámos Tamás
06 20 355 77 14

Adminisztráció, számlázás, e-mail:
Vámos Katalin
06 20 483 15 53
E-mail:
INFO@TEGLARIUM.COM

Telephely:
Budapest, XIV. Tatai utca 1.
Nyitva 8-17:00
hétköznapokon!

HVG TANÚSÍTVÁNY

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Facebook
var head = document.getElementsByTagName('head')[0]; scriptObj = document.createElement("script"); scriptObj.setAttribute("type", "text/javascript"); scriptObj.setAttribute("charset", "utf-8"); scriptObj.setAttribute("async", true); scriptObj.setAttribute("src", 'https://front.optimonk.com/public/1155/js/preload.js'); head.appendChild(scriptObj);

Ez a weboldal ún. sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérjük, hogy engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Még több info

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal (ahogy minden más weboldal is,) ún. "cookie"-kat, azaz "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "engedélyezem" feliratra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Köszönjük, ha velünk tart!

Bezárás